Wat is het verschil tussen een Twinlife sweater en een Twinlife trui?

Tijdens de wintermaanden wil je er warm bij zitten. Heerlijk in een lekkere trui of een sweater. Maar wat is nou precies het verschil? Wanneer kies je voor een sweater en wanneer voor een trui? Wij leggen het je uit.

Verschil tussen Twinlife sweater en trui

Sweater: sportief en comfortabel

Het woord sweater komt oorspronkelijk uit Engeland en wordt ook wel sweatshirt of sweatvest genoemd. Je kunt het wel raden: het woord sweater komt van het woord “sweat”. Een sweater werd namelijk begin vorige eeuw voornamelijk gebruikt om in te sporten. In een sweater mocht gezweet worden. Tegenwoordig is deze link niet meer zo duidelijk en wordt een sweater dagelijks gedragen. En waarom zou dit niet zo zijn? Ze zitten nou eenmaal heerlijk comfortabel, houden de kou tegen en zijn gemaakt om vocht op te nemen, waardoor een sweater hoge temperaturen aan kan. Kortom: waarom zou je nog anders willen?   

 

Kenmerken sweaters:

  • Sweaters komen in een ronde hals, V-hals, sweater met rits, skipper (halve rits aan de bovenkant) en ze kunnen ook voorzien zijn van een capuchon: de hoody.

  • Sweaters bestaan voornamelijk uit katoen, en vaak een klein beetje uit wol. De Twinlife heren sweaters bestaan bijna niet uit wol, met als reden dat je als man natuurlijk niet van dat gekriebel in je nek houdt.

  • Sweaters worden vaak sportiever gedragen dan een trui.

  • Sweaters hebben aan de binnenkant een andere structuur dan de buitenkant. De binnenkant van een sweater is vaak gebrusht (fleece), waardoor de binnenkant lekker zacht aan voelt. De fleece binnenkant kan veel vocht opnemen, waardoor sweaters zowel hoge als koude temperaturen aankunnen.

  • Wist u dat in China een sweater een pullover is? Hèhè, daar komt dus die verwarring vandaan...

 

Trui: klassiek en warm

Wil je net zo warm de wintermaanden in gaan als met een sweater, maar wil je er iets netter uitzien? Dan komt de trui goed van pas. Een trui geeft een meer klassieke look dan een sweater, maar houdt je toch lekker warm.

 

Kenmerken truien:

  • Truien zijn verkrijgbaar in een ronde hals, V-hals, coltrui en skipper. Daarnaast is een vest een trui die aan de voorkant open kan door middel van knopen of een rits.

  • Truien zijn over het algemeen grof gebreid en bestaan voornamelijk uit katoen en wolmix.

  • Insider kenmerk: de grofheid van een trui wordt aangegeven in gauge. Hoe hoger het nummer in gauge, des te fijner is de trui gebreidt. Voorbeeld: 3 gauge is grof gebreidt en 12 gauge is fijn gebreidt.

  • Een trui wordt ook wel een pullover genoemd. De naam zegt het al: je trekt je trui over iets aan. Vaak wordt een trui namelijk gebruikt om over een t-shirt of een overhemd te dragen. Hierdoor geef je de look een extra twist.

 

Ga je voor een meer gestylde look? Draag dan een net overhemd onder je trui. Ga je voor een meer casual look? Draag dan een wat stoerder overhemd onder de trui. Wil je alle tips weten hoe je het beste een overhemd onder een trui kunt dragen? Lees dit hier.

 

Kortom: truien en sweaters zijn beide een mooie uitkomst als het buiten wat kouder wordt. Het verschil ligt hem voornamelijk in de afwerking en daarnaast in hoe je het wilt dragen. Voor een meer sportieve stijl is een sweater altijd goed. Zoek je meer een klassieke stijl? Dan is een trui de perfecte keuze. En wordt het buiten echt te koud? Check dan snel hier hoe je jouw perfecte jas vindt.

 

HEREN TRUIEN EN SWEATERS GROTE MATEN

De truien en sweaters van Twinlife zijn leverbaar tot en met maat 4XL. Je kunt bij ons dus ook slagen als je op zoek bent naar truien of sweaters in de grote maten.


 
Members get more!
Als Twinlife Member ben je direct op de hoogte van de nieuwste items. Ook krijg je toegang tot exclusieve aanbiedingen en mag je als eerste shoppen in de SALE.